Trots op ons tijdloze ontwerp

Lundia kasten worden al sinds 1949 gemaakt en gaan een leven lang mee. En daar zijn we trots op. Want met dank aan het modulaire systeem en het tijdloze design hebben we al veel verschillende woonproducten zien komen en gaan. Wie heeft er bijvoorbeeld nog een cd-rek?

Blader eens door een oud fotoboek of denk aan het huis van opa en oma. Grote kans dat je je verbaast over de spullen in huis. Niet alleen de kleuren en materialen, maar ook de spullen die in het interieur staan zijn veranderd door de jaren heen. Dat gebeurt geruisloos. Pas als je ze weer ziet, bedenk je dat je ze ooit ook had.

Nog niet eens zo lang geleden had iedereen een paraplubak in de hal staan, op de salontafel prijkte een asbak en de collectie cd’s stond op volgorde van alfabet in een speciaal rekje. Ze verdwenen samen met de stereotoren uit de woonkamer. Speakers zijn alleen nog terug te vinden bij verstokte audiofielen en de tv-gids wegleggen bij de kranten in een speciale krantenbak doen we ook allang niet meer. Het weer checken doen we met een app, dus weg met die duffe barometer en ook de kalm tikkende staartklok is hopeloos achterhaald.

En nu we toch bezig zijn: Telefoneren doen we mobiel, dus ook het telefoontafeltje en de telefoonklapper verdwenen richting vuilnisbelt of kringloopwinkel. De televisie- hele generaties weten nog dat het apparaat zijn intrede deed in huis, met dikke beeldbuis en zonder afstandsbediening- werd verstopt in een speciale kast met opbergruimte voor videobanden, vervolgens nam de flatscreen aan de muur het stokje over en inmiddels zijn we bijna zo ver dat de televisie vrijwel onzichtbaar is door de komst van nieuwe varianten die er ongebruikt uitzien als een schilderij. Datzelfde geldt voor de pc, die in de jaren negentig in veel huishoudens een prominente plaats innam op een speciaal meubel, vervolgens werd vervangen door een laptop en tegenwoordig hebben veel mensen genoeg aan een smartphone en tablet.

Al die vaste bakens verdwenen geruisloos uit het huis. Vaak kwam er niets voor terug, soms kregen ze een hippe vervanger. Het is interessant om te zien dat door de komst van nieuwe spullen ons interieur verandert.

Ben je op zoek naar een kast? Kies er dan één die je leven lang meegaat en heeft bewezen elke trend te overleven.

Je vindt die kast in een Lundiawinkel bij jou in de buurt.

Lundia winkel dressoir

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *