Nuvola kast Lundia

Trend 2018: Het witte interieur verdwijnt

De Lundia kast wordt al sinds de jaren vijftig gemaakt, dus u kunt zich voorstellen dat wij al heel wat interieurtrends hebben zien komen en gaan. En nu het witte interieur lijkt te verdwijnen weten wij dan ook één ding zeker: tijdloos design blijft.

In onze kastenwinkels en studio’s kiezen wij bewust voor design dat zich in de loop der jaren heeft bewezen. Uiteraard de Lundia Original, maar ook Nuvola en ABC Reoler hebben alle interieurtrends overleeft.

Zo ging Nederland aan de hand van Jan des Bouvrie uit de bruine jaren zeventig naar het witte interieur. Maar wie kan zich dat nu nog voorstellen? Een wit interieur, met strakke witte wanden, lichte gordijnen, hooguit wat beige, grijs en hout.

De opkomst van de nieuwe Scandinavische woonmerken ruim tien jaar geleden bracht meer kleur. De noorderlingen spreken blijkbaar meer onze taal en loodsten ons via de primaire kleuren van Muuto, naar de pasteltinten van Ferm Living en de laatste jaren naar steeds meer zogenoemde gemstone kleuren zoals robijnrood, donkergroen en donkerblauw.

De meubelbeurzen van begin dit jaar (IMM Keulen en M&O in Parijs) lieten duidelijk zien dat wit en zwart hun langste tijd hebben gehad. Strakke en geometrische vormgeving lijkt zachtjes aan op z’n retour, alleen in textieldessins zien we nog grafische patronen opduiken. De kleuren van nu zijn verdiept: veel grijze en groene tinten, poederig blauw of juist diepblauw uitgevoerd in fluweel, aangevuld met donkerrood, koraal en het zogenoemde ‘millennium pink’ en met als accent (warm)geel.

Welke kleur er uiteindelijk bij u op de wand terecht komt weten wij niet. Wel weten we zeker dat de kasten uit onze winkels zich ook prima thuis voelen bij deze trend. Kom gerust eens langs en laat u inspireren.

Lundia-winkel ABC REOLER QUADRANT Nuvola kast Lundia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *