Lekker veel kleur!

Felle kleuren, ronde vormen en een vleugje disco. We hadden het al eerder gezegd: het witte interieur verdwijnt. En dat was in Milaan, waar de grootste meubelbeurs ter wereld wordt gehouden, ook goed te zien. Hernieuwd optimisme uit zich ook in de vormentaal van nieuwe collecties. De vormen zijn stoer en direct, de hint naar de jaren zeventig is onmiskenbaar.

Graag delen wij een paar ontwerpen die ons in Milaan opvielen en die binnen deze kleurrijke trend passen. Laat u inspireren en kies de kleur die bij u past. Uw kast graag geleverd in die kleur? Geen probleem: alleen onze Lundia Original collectie is al leverbaar in 48 verschillende kleuren.

Precies op het moment dat de laatste jaren zeventig-badkamers in olijfgroen en lichtroze uit onze huizen zijn verdwenen, komt het Italiaanse tegel- en badkamermerk Bisazza met de revival ervan. De Parijse ontwerper India Mahdavi lanceert een badkamerserie in ronde – onmiskenbare jaren zeventig – vormen en in de kleuren koraalroze en petrol.

 

Zijn Memphis-roots schijnen onmiskenbaar door in de thee- en koffiepotten die George Sowden maakte met het Deense Hay. De potten hebben een porseleinen buitenkant maar van binnen een vernuftig rvs-systeem waarmee je thee kunt laten trekken en koffie kunt zetten.

 

De cartooneske kwaliteit van de Nederlandse ontwerper Maarten Baas druipt af van het wollen kleed Flatter voor het Italiaanse Nodus Rugs. Veel platter krijg je een tafereel ook niet, het huiselijke decor lijkt ‘plat geslagen’ op het kleed.

Designdiva Patricia Urquiola maakte met Lilo al in 2015 haar rondvormige interpretatie van de Scandinavische designklassiekers. Nu brengt Moroso haar stoelen uit in ronduit ‘happy’ kleurstellingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *